agility.ax:s första officiella tävlingar

Vår klubb agility.ax har i helgen genomfört sina första officiella agilitytävlingar. Det har som jag skrivit förut inneburit mycket jobb och mycket energi… Tävlingarna gick sist och slutligen bra, även om vi som någon sade inte direkt haft flyt. Bland annat beställde vi ett slalom från Sverige, som skulle vara FCI-godkänt. Jo tjena – när vi fick det i torsdags visade det sig inte alls vara regelmässigt vilket ledde till att Kim på fredagkvällen fick kapa och svetsa om fötterna på det. Slalomet ser överhuvudtaget inte ut som det vi beställt, så där får vi bråka med försäljaren.
Jag är annars enormt nöjd med helgen även om jag är helt slut. Ikväll har jag sammandragningar och ska gå och lägga mig tidigt. I morgon bitti är det läkarbesök och då får jag veta om det blir fortsatt sjukskrivning eller om jag ska jobba ett tag till.

Blev inspirerad av tävlingarna och körde lite slalom och kontaktfält med Lovis ikväll, trots ovillig kropp. Slalomet börjar ta sig, kör med ”slalombågar” i form av kompostgaller, men kontaktfälten funkar sämre. Problemet är att targetbeteendet inte sitter riktigt och jag för tidigt lagt ihop target med hinder. Om vi säger så här – jag vet hur jag borde träna, men det ska göras i praktiken också… 😉

I fredags var det fantastiskt väder och jag åkte ut i skogen och gick en sväng med hundarna. Det var så fint och underbar trollskog så jag gick betydligt längre än jag borde, vilket förstås kändes på kvällen. Men hundarna var mycket nöjda :-) När det är så här i början av hösten med värmande sol och krispig hög luft längtar jag sååå efter långa promenader och spår!

3 thoughts on “agility.ax:s första officiella tävlingar

  1. Det jag inte borde gjort i helgen men ändå gjorde… Cykel i en timme (fredag morgon), Lydnadsträning och agility med grabbarna (lördag, var ju ändå på klubben för annat ärende…), plocka svamp (söndag). Igår måndag var jag inte sååå mobil precis, men men, smällar man får ta!! 😉

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *