Änder och tråkiga saker som händer

Sista veckorna har varit lätt turbulenta. Det har varit begravning för min moster som dog i somras, samma helg dog min svärmor i lungcancer och nu är min mamma inlagd på sjukhus. Jag har också slutat med en medicin jag ätit en tid, en medicin som gett ”utsättningssymptom” i form av trötthet, yrsel och sömnproblem. Som kryddan på moset blev jag knallförkyld. Nu känns det bättre, äntligen.

Förra helgen höll Maria S och jag tredje tillfället på klickerTRÄNARkursen. Det var ovisst in i det sista om jag skulle kunna åka pga förkylningen (kurshelgen hölls på fastlandet), men det ordnade sig. Min egen hundträningsmotivation har fått ett uppsving rent allmänt och ännu mer fick jag efter denna helg!

Jag har nu lite lättare att röra mig och får inte lika ont i magen vid ansträngning, antagligen har bebisen flyttat nedåt och ligger annorlunda. Hundarna har senaste dagarna fått lite längre skogspromenader och Lovis har fått korta ängsspår flera dagar i rad. Resultatet är inte strålande men jag räknar med att hon lär sig något vid varje tillfälle. Hon har inte spårat sen nån gång i våras så det finns en hel del att få plats.
Har också tränat en del slalom och kontaktfält, samt apportering och grundfärdigheter. Ratkus har fått lite utställningsträning, han ska debutera nästa helg i Eckerö. Idag fick alla tre komma ut en och en i stan och gå en sväng, Lovis fick träna lite i gallerian.

Löpänderna Östen och Stellan fick börja gå fritt omkring här för några veckor sen. Båda två har varit hysteriskt rädda från dag 1, så döm om min förvåning när de bara en liten stund efter att burdörren öppnades kavat knatade omkring på gården! De har utvecklats enormt från dag till dag. Numera är de så påflugna på hundarna att hundarna går undan 😛 Inte aggressiva, men de går rakt på. Människor har de större respekt för, men de kommer nyfiket rusande om de hör någon vid grinden eller ytterdörren. De är hur söta och häftiga som helst, men jag tror ändå att de ska få flytta om någon vill ha dem. Just nu är skötseln enkel men när det blir kallare ska de slabba med vatten inomhus och då blir det mer jobb med byte av strö, släpa vatten etc. Och eftersom killar inte lägger ägg så blir det ingen avkastning heller…

Jag försöker läsa på om förlossning men jag har svårt att ta in en hel del av det som skrivs. T.ex. om förlossningssmärtan: ”se det som kronblad som vecklar ut sig, ett i taget, som hos en pion…”, ”se det som att du bestiger berg efter berg, högre och högre, för att till sist nå det högsta berget…” Typ. Känns hysteriskt flummigt och närmast omöjligt att sitta här hemma och försöka träna på affirmationer.
Tyvärr finns inga förlossningskurser alls att tillgå här, allt är bortrationaliserat pga ekonomin. Vilket gör att allt känns ännu abstraktare. Några organiserade studiebesök på BB förekommer inte heller, men jag har förstått att man kan få göra det privat. I morgon ska jag till mödrarådgivningen igen, så då ska jag höra mig för om BB-besök.

Östen

Stellan

Stellan & Östen

Stellan

Östen

Stellan

4 thoughts on “Änder och tråkiga saker som händer

 1. Ja, du har haft det tufft:( Men det är skönt att du inte har så ont mer i alla fall….
  Låter bra att du är på G med träningsmotivationen….Kommer gärna med och spårar nån dag. Jag har tänkt att jag ska prova hur det går för mig att gå spår, men det har inte blivit av. Så hojta till om du vill ha sällskap….

  Skrev in min mailadress för ett tag sedan, för att få dina uppdateringar av bloggen, men det funkar inte????

 2. Skulle jättegärna ta över Stellan och Östen men än så länge ligger ankhuset på is…Per tycker vi ska få iordning inne lite mera och sedan hundgårdarna. Kan ju inte mera än hålla med. Kram kram

 3. Trist med tråkiga saker…men se fram emot dom bra som snart kommer! :)
  Härligt med en ny bebis.
  Men några kronblad gick nog inte igenom min hjärna när David skulle ut.. Bästa rådet är att träna på andningen, det saknar jag verkligen att gå kurs i…för det är svår att andas när det gör ont som 17!
  Kram

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *