Ratkus har debuterat!

Japp, och det med den äran! :-) Vi har varit på internationell hundutställning här på Åland och ställt ut. Extra roligt var att Ratkus bror Tore också var på plats, honom har jag inte sett sedan jag hämtade Ratkus. Till min stora förvåning var de väldigt olika i typ, Tore påminde mycket om Viggo – rätt liten och kort med trubbigare och kortare huvud än Ratkus. Så det verkar som att Ratkus har ärvt en hel del av sin far, medan Tore ärvt mer från alla pojkarnas gemensamma mamma Kaya!

Båda fick excellent (CK) i juniorklassen och Ratkus blev etta, Tore tvåa. I bästa hane placerade sig de två öppen klass hanarna före, så Ratkus blev tredje bästa hane och Tore fjärde bästa hane. Båda fick jättefina kritiker av domare Zorica Salijevic, som för övrigt var alldeles underbar med hundarna. Roligt med sådana domare!

Ratkus kritik:
Rastypiskt huvud. Elegant nacke. Stark, muskulös och bra utvecklad kropp. Stark överlinje med bra placerad svans. Bra utvecklat förbröst och mycket bra bröstdjup. Goda vinklar. Armbågarna är bra placerade nära kroppen. Bra pigment och pälskvalitet. Bra temperament.

Kollade kelpiesarna också, kusin Qila fick en tvåa pga frånvaro av päls samt att domaren upplevde henne för tunn (håller inte riktigt med, men…). BIR blev Hyzzaren Scott, kul! :-)

Är nu helt slut efter en lång intensiv dag. Såg mig själv i helkroppsspegel på toaletten i Eckeröhallen och höll på att trilla baklänges – shit, vad stor mage jag har! :-) Vi har inte så stora speglar hemma…
5 veckor kvar till beräknat datum nu…

Ratkus (foto Fagerlund)

Tore (foto Fagerlund)

One thought on “Ratkus har debuterat!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *