Agraffer, löp och teobromin

Ett tag sen sist, tiden vid datorn har minskat betydligt genom Annie och mail mm har blivit prioriterat framför bloggande.

Vistelsen på BB blev kortare än jag tänkt, mycket beroende på att jag blev riktigt besviken på delar av personalen. Har hört så enormt mycket gott om Ålands BB och dess personal, och många var verkligen super, men där fanns också flera som var verkligt dåliga på att informera, hjälpa och få en att känna sig omhändertagen. Droppen kom natten till torsdagen då en sköterska utan att säga ett ord plötsligt försvann med Annie när hon skulle hjälpa mig med blöjbyte, och var borta en bra stund. Väl tillbaka sa hon ingenting så jag frågade lite försynt vad hon gjort. ”Ja, jag var och gav henne lite ersättning” säger hon då. Jag blev bara SÅ tvärförbannad och upplyste henne om att jag inte vill att Annie ska ha ersättning – ja, men då måste du nog amma säger hon då. Jag blev som ett frågetecken eftersom jag a) aldrig hade sagt att jag inte ville amma, b) ingen hade sagt något om för dålig vikt eller liknande (vilket Annie inte hade). Att då utan att fråga eller ens säga något överhuvudtaget bara gå och ge bebisen ersättning gjorde mig skogstokig. Så morgonen efter bestämde jag mig för att åka hem. Första dagarna hemma var väl lite tuffa med tanke på snittet, men det gick och det kändes helt rätt att åka hem.

Annie är en ganska förnöjsam bebis, hon sover mycket och skriker knappt alls. Sen sover hon förstås bäst dagtid så min nattsömn är minst sagt hackig, men det ska väl stabilisera sig. Att amma och byta blöjor och försöka söva bebis på natten tar tid, det känns som att när man hunnit igenom alltihop är det dags igen :-S Nåja. Borde försöka sova på dagen med henne, men kommer mig ännu inte riktigt för…

Hundarna har reagerat på Annie med måttligt men vänligt intresse. Det var Viggo som blev lite exalterad först, han gillar bebisar. Nu bryr de sig i stort sett inte alls. Och Annie är väldigt obrydd av hundskallen, tack och lov. Fast hon har ju hört dem förr, medan hon låg i magen, så egentligen är hon väl van 😉

Både jag och bebis mår i övrigt bra. Mina stygn, eller rättare sagt agraffer (visst är det ett roligt ord, ungefär som falaffel), dvs stift, är tagna och operationssåret ser fint ut. Jag tycker det är lite jobbigt att jag inte får lyfta eller bära tungt pga kejsarsnittet, eftersom jag blir väldigt bunden då jag inte kan hantera vagn eller ens bilbarnstolen med Annie i ensam. Några korta hundpromenader har jag gått, men blir fort trött och får ont i operationssåret och ryggen. Nå, det är bara att försöka ta det lugnt och låta det läka.

Lovis lyckades bli dålig på fredagen före förlossningen (som skedde på söndagen), spydde och fick inte behålla nånting. Hon var mer eller mindre dålig hela veckan och fick  besöka veterinär för röntgen så att det gick att utesluta att något fastnat i tarmarna. Nu har hon ätit skonkost och mår betydligt bättre. Vi avvaktar och ser vad som händer. Ett JÄTTESTORT tack till bästaste Fanny för all hjälp med Lovis!!!

Igår var det dags igen – då vi kom hem efter att ha handlat insåg vi att någon av hundarna ätit en 200 grams mörk chokladkaka! Livsfarligt. Ringde jouren och fick komma in med alla tre. Kelpien var starkt misstänkt så vi började med att spy henne, och mycket riktigt, upp kom rejäla mängder med mörk choklad. Lovis var lite låg på kvällen av ”knockoutdropparna” veterinären använde, men återhämtade sig snabbt och mår nu bra igen.

Lovis har efter ett år sedan sist börjat löpa, för några dagar sedan. Idag small pojkarna ihop för första gången nånsin, vid flera tillfällen. Så nu har Lovis fått åka till kusin Qila ett tag, där hon enligt uppgift har väldigt, väldigt roligt! Och tänk, så fort hon hade åkt lugnade sig killarnas hormoner och de kunde igen umgås på ett civiliserat sätt. Tack och lov.

Annie

 

3 thoughts on “Agraffer, löp och teobromin

  1. Ville bara hälsa och gratta!! Vilken söt bebis ni fick..såg bilden i tidningen…bara så gosig! Ha de så bra och lycka till med allt! Ulla

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *