Annie 4 månader, ny kamera, sabla snö

Ja, så kan man väl sammanfatta det hela.

Annie har blivit 4 månader och det händer massor! Idag har hon rullat över från rygg till mage för första gången. Igår fick hon sin första smakportion, kokt potatis. Blev väl ingen hit direkt men vi gjorde ett nytt försök idag som blev aningen, aningen bättre. De små händerna har börjat grabba tag i saker och man får passa sig för att bli luggad eller bli av med glasögonen. Hon blir också ledsen när Lovis tar hennes leksaker… :S
Vad gäller sömnen så sover Annie oftast ca 6 timmar per natt. Problemet är att hon fortfarande sover väldigt oroligt och väcker mig stup i kvarten. Nu har vi delat på nätterna, Kim och jag, så det går lite lättare. Öronpluggar i bara, annars vaknar jag oavsett…

Mormor Ann-Marie & barnbarnet Annie (Annie är lite oskarp...)

Nya kameran kom i fredags. Bestämde mig för att sälja Ixusen, vilket var snabbt gjort via Facebook, och så var det bara att vänta på den nya: en Canon Powershot SX130IS. Före Ixusen hade jag en Powershot A80, min första digitalkamera som jag köpte 2002, och den gick sönder i somras. Den har jag varit supernöjd med så det fick bli en ny Powershot. Första intrycket var en besvikelse. :S Stor, större än jag trott, och ganska plastig. Den är i storlek med en gammal hederlig analog kompaktkamera och knappast något man tappar bort i fickan – fast när jag jämförde den med gamla Powershoten är de faktiskt lika stora. Men så här långt känns den bra! :)

Det är fortfarande snö så in i bängen och så har det varit skitkallt. Inget träningsläge direkt! Förra veckan ställde vi in lydnadsträningen i ridhus pga kyla och någon agility blev det inte i söndags då jag mådde dåligt. Men ett par pass lydnad i parkeringshus har det blivit, och i tisdags körde vi i ridhuset igen. Jag hade tänkt gå BH-prov samt tävla lydnad i april, men jag inser att jag inte kommer att hinna få Lovis tävlingsklar. BH-provet svider lite eftersom det är det enda som arrangeras på Åland i år.

Sen har jag bestämt mig för att åka på Canis instruktörsträff 21-22.5, fast jag inte hade tänkt det. Känner att jag behöver uppdatera mig lite och ser fram emot att få träffa både nya och gamla bekantskaper! Hade ju gärna gått lite mer kurser under året men både tid och pengar är en bristvara… Dessutom verkar både vårens och höstens helger bokas upp fortare än kvickt, ofta med flera evenemang på samma gång så man skulle vilja klona sig! :)

2 thoughts on “Annie 4 månader, ny kamera, sabla snö

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *