Vallhunden Lovis

Tränade med Tina i ridhus igår. Skulle köra apportering på så vis att Tina höll Lovis medan jag gick iväg och ställde mig i tävlingsposition, Tina presenterade apporten framför Lovis och släppte henne då hon grep – och då skulle alltså Lovis springa till mig och få belöning. Funkade på första försöket, men sen började Lovis valla… :S Tog apporten men lade sig, tog apporten men började smyga, släppte apporten… ja, vi fick lite olika varianter. Jag har inte stött på det här tidigare, men Lovis visar ju ”vallning” i många situationer. Jag vet att Lovis mamma Kylie har en del sådana här beteenden också, har tydligen gått i arv.
Det gäller nog att vara noga med hantering av belöningen och kanske jag får lägga upp ingångsträning i apportering på annat sätt (utan medhjälpare). Intressant är det ju att se om det kommer att slå igenom även på andra moment, t.ex. inkallning med ställande och läggande. Har kört en del men inte lagt ihop momentet tävlingsmässigt.

Lydnadsträningen kändes bra. Desto mer vi får på plats, desto roligare blir det att träna!

Även agilityträningen i söndags gick bra. Det märks oerhört tydligt på Lovis att hon behöver repetera, repetera, repetera. Längtar vansinnigt tills snön försvinner så jag kan köra ensam, så man inte känner att man tar en massa av andras träningstid. Men på fredag ska jag vara barnledig, och då har jag bokat ridhuset två timmar för agilityträning – oh, vad jag ser fram emot det!

I morgon blir det babysimdebut, det ser jag också fram emot! Köpte badbyxor till Annie idag, och baddräkt till mig själv. Vi har inga helkroppsspeglar hemma och därför blir det lite av en chock att se sig själv i provrummet 😉 Får nog dra ner på fastlagsbulleätandet och öka promenaderna tror jag, det blev en obehagligt stor storlek på baddräkten. Kan ju inte skylla på graviditeten hur länge som helst 😀

Lovis

Annie

 

4 thoughts on “Vallhunden Lovis

  1. Vaddå inte skylla på graviditeten hur länge som helst… yngste sonen är 5,5 år och jag tycker att det argumentet funkar bra fortfarande!!! 😉
    Vallning, eyetendenser i arbete hade även pappa Brasse som Gun fick kämpa med – det löser du säkert!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *