Vacker skärgård, besök, och stor dotter

Sitter på skärgårdsfärjan till finska fastlandet och passar på att blogga. Sovit en stund har jag redan gjort. Tänk så sant det är som alla säger att egentid blir så mycket värt när man har barn. Fasen, tidigare hade man ju inget annat än egentid…

Vi åker genom istäckt fantastiskt vacker skärgård. Jag kan varmt rekommendera skärgårdsfärjorna om man ska åka mellan finska fastlandet och Åland! Extra skönt är det så här mitt i veckan under lågsäsong, lugnt och stilla. Hem blir det storfärja, Viking Line, inte lika kul.

Sedan sist har vi tränat lite mer, Lovis och jag. apporteringen fixade vi genom att skippa ett steg i kriterieplanen, vi gick rakt på att sitta med apportbocken i munnen och sedan kalla in. Ibland kan mellansteget att en person håller hunden, presenterar apportbocken och sedan släpper då hunden griper vara ett bra sätt att träna snabbhet vid ingångar – men ställer det bara till problem så får det förstås vara.

Agilityträningen i ridhuset förra fredagen som jag körde ensam gick bra. Härligt att få träna på utan att bry sig om tiden. Testade lite ”channel weaves” (korridorslalom?) på klubbens slalomhinder, likadant som jag själv beställt och snart får hem, gick så jäkla bra! Ser fram emot att kunna nöta det regelbundet.

Annies babysim gick bra, varken stor glädje eller sorg. Hon var neutral och det ska bli spännande att se hur hon reagerar nästa gång – i torsdags orkade jag inte åka, jag var helt slut.
Den lilla tjejen växer och utvecklas förstås, det händer massor. Hon pratar och joddlar och har fått prova på att sitta i gåstol, och igår köpte jag en hoppgunga. Lite liten för såna äventyr är hon ännu, men hon tycker det är kul att kunna stå på egen hand! :)
Vi hade besök förra veckan av först Malin och lilla Tova, sedan av långväga gästerna Towe och Tuva. Alltid lika skoj att ses!

Ska vi leka nu, säger Lovis

Towe, Tuva och Annie

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *