Lovis korad! :)

Hemma igen efter en härlig helg i hunden tecken! I fredags fyllde Tina och jag min bil med 4 hundar och en massa packning, och åkte till Kumla. Där besökte vi uppföderskan Ann-Sofie och fick en massa god mat och hundprat.
Lördag morgon var det dags för mentaltest på Örebro brukshundklubb. Jag blir så glad av att vara på min gamla hemmaklubb, det är så kul att träffa alla ”gamlingar” som fortfarande hänger där och jag känner mig så välkommen. Om inte om vore (om=make, barn, mamma, hus mm) så skulle jag kanske fundera på återflytt :)
Lovis var totalt orädd testet igenom, men visade sin okoncentration (är det verkligen ett ord?) väldigt tydligt och speciellt i början. Leklusten var inte riktigt påkopplad vilket var synd. Mycket snabbt färdig med avreaktionerna men genast sökande efter nästa ”happening” – kanske i dungen här, eller kanske jag badar lite, eller springer hitåt eller kanske ditåt… suck. Samtidigt känns det skönt att det syntes tydligt i testet eftersom jag emellanåt undrar om jag är en usel tränare som får jobba så hårt med hennes fokus och koncentration… :S 360 poäng skrapade hon ihop, fullständigt skottfast och därmed godkänd. Kul!!! :)
Mindre kul var att det gick sämre för Qila. Vi vet ju att hon inte är social, men det störde henne så mycket i testet att Tina i samråd med domarna avbröt. Nåja, Qila är en fantastisk arbetshund (väldigt koncentrerad, hrm…) och bryr sig inte speciellt om folk i vardagen, och det är samma hund man har med sig hem som före testet.
Lördag kväll tillbringade vi på Kumla BK, där vi också sov, tillsammans med andra Vickuliter som har kullsyskon till Lovis och Qila. Kanonväder, gott grillat, gott vin, hundprat… nice!
Och idag var det dags för exteriören. Det gick också bra, Lovis är rastypisk, om än med något luddiga öron, så nu ska hon från och med nu tituleras KORAD Vickulas Payday! :)))

Jag har haft en riktigt härlig helg, och som så många gånger förr så är jag så positivt överraskad över att kelpiefolk är så himla trevliga! Det enda som är synd är att man skulle vilja hinna prata mer med alla… :)

Nöjd och belåten ska jag nu trilla i säng så jag orkar med när Annie vaknar vid 7-tiden i morgon. Tillbaka till verkligheten 😉

5 thoughts on “Lovis korad! :)

  1. Grattis till korad Lovis. Inte är du en usel tränare, Anna-Karin, Det går ju inte att komma ifrån att en del hundar är ”svårare” än andra.Visst är det ibland skönt, att få det man kanske redan vet bekräftat och i verkligheten finns det få hundar (o hur är vi själva?)som är så perfekta som vi vill ha dem, eller hur? Konstigt inlägg det här-det jag menar är egentligen bara. GRATTIS!!!

  2. Grattis till Lovisen! Hon var verkligen luddig om öronen :) Drago var helt hopplös att träna koncentrations grejor med tills han var 2,5 år… Nu har han börjat landa på alla fyra (4 i aug) och snart kan vi kanske träna på allvar om än bara få gånger/ moment. Sätter han momentet första gången gör vi något annat. Funkar det inte första gången testar vi en gång till och lägger upp ny plan om nr 2 inte fungerar. Snacka om omställning från Roy där man kan repetera, repetera, repetera tills man själv blev trött!
    Kul att träffas även om det blev väldigt hastigt!
    Pussa på Annie från Lave

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *