Höst, då lugnar allt ner sig

Ja, så säger vissa. När hösten kommer minskar alla måsten och man kan sitta inne och kura. Jo tjena! Inte när man är hundnörd, den saken är klar. Äntligen blir det så svalt att man kan träna ordentligt, träningsgrupperna drar igång på nytt, för att inte tala om allt tävlande. Tävlar man inte själv så hjälper man ofta till på andras tävlingar…
Igår var jag skytt på internationellt ruinprov. Nästa helg arrangerar vi i agility.ax agilitytävlingar fredag, lördag, söndag.
11 september arrangerar vi inofficiell utställning. 16-18 september håller Maria och jag Canis klickertränarkurs i Ingå. Helgen efter det är det hundutställning här på Åland. 14-16 oktober är det agilitykurs för Eva-Marie Wergård. 29-30 oktober är det klickertränarkurs i Finland igen. I veckan som gick var det agilitykurs för Annica Aller.

Ibland är det surt att ha tik. Lovis som hittills löpt en gång per år, i november, har börjat löpa och därmed ryker nämnda hemmatävling i agility för vår del. Gah! Fem tävlingar åt helsike. Och den ersättning jag får nu för att vara hemma med barn är inte mycket att hurra för, det känns inte som att det kommer att bli så mycket tävlingsresor i år… :( Jag ska dock springa med Qila, jättekul, men det är ju inte samma sak som att tävla med egen hund. Lovis gick så grymt bra på Annica Allerträningen också så det svider ännu mer.

Med Vera går det fint. Just nu tror jag att det bara är öronen och benen som växer, allt annat står stilla… Och kanske är det så att när öronen växer så hör inte hunden lika bra? För hon är inte alls så lydig och lyhörd numera som de första veckorna 😉

Vera

Vera

4 thoughts on “Höst, då lugnar allt ner sig

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *