Utställning och foton

Sedan sist har de vuxna hundarna varit på utställning. Med en långhårig kelpie och en krumbent heeler hade jag inte så stora förväntningar ;), men jag är väldigt nöjd med bådas kritiker. Båda fick omdömet Good. Nya premieringssystemet är jag inte så duktig på men tydligen det ska i alla fall räcka för championat i någon hundsport om det blir aktuellt i framtiden.

Lovis kritik (domare Bo Wiberg):
Feminint huvud. Något brett ansatta öron. Bra ögon, tänder och bett. Bra hals och rygglinje. Välvinklad fram och bak. Rör sig väl från sidan. Passande benstomme. Kraftig päls på kropp och svans stör helheten.

Ratkus kritik (domare Tapio Eerola), egen översättning från finska:
Goda proportioner och mycket god typ. Vackert huvud. Bra ögon, öron och bett. Utmärkt bröstdjup och bakdel. Tyvärr vrider sig frambenen för mkt åt sidorna. Utmärkt päls. Frambensrörelser korta och framdelen stör rörelsebalansen.

Vera

Vera

Lovis (och lite Vera)

Det lönade sig att så vallmo & rosenskära sent i år...

 

4 thoughts on “Utställning och foton

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *