Duktig spårhund och vackra höns

I veckan blev det spår tre dagar i rad för Vera. Det är länge sen sist, så vi startade med ett ca 350m långt på onsdagen, på torsdagen blev det ett 500m långt och på fredagen ett 600m långt. Vera går i lugn promenadtakt utan att hetsa upp sig alls, för mig som är van vid betydligt hetare spårhundar känns det som att hon knappt har styrfart… :) Men hon jobbar väldigt fint och reder ut vinklar och små svårigheter som spår längs med vägkanten. I fredags ökade hon tempot till rask promenadtakt spåret igenom, kändes genast bättre för mig 😉 Föremålen vindar hon in och stannar till kort vid, men är inte speciellt intresserad. Det ska vi nog kunna bygga upp, bara att jobba vidare. Känns riktigt, riktigt bra. Nu håller jag tummarna för en snöfri vinter… :)

Fotade lite höns igår. Är väldigt nöjd med dvärgbrahmorna som är nya för i år. Trevliga och vackra höns! De har inte riktigt samma coola rovdjursutseende som sina stora släktingar men de är fina ändå.

Guldsvartbandad tupp

Guldblåbandad tupp

Guldblåbandad höna

Sabelpoot, silver svart porslin tupp

Dvärgwyandotte, guldblå randad

Dvärgwyandotte, guldvit randad

Dvärgwyandotte, porslinsfärgad/trefärgad

4 thoughts on “Duktig spårhund och vackra höns

 1. Hej!

  Jag såg att du hade några väldigt gamla bilder på dvärg wyandotter
  guldvita ?
  Du har kanske rasen kvar?

  Mvh Elna

  • Hej!
   Jag har just nu en grupp med blandade dvärgwyandotter, guldblå, guldvit och guldsvart som ger just de tre färgerna. Gruppen har två tuppar, guldvita bägge två. Har dock precis släppt ihop dem med två porslinsfärgade hönor.

   Mvh,
   Anna Karin

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *